یاد استاد
مروری بر سیره علمی و عملی استاد آیت‌الله حاج شیخ علی سعادت‌پرور(ره) از زبان شاگردان و مصاحبان

در خصوص مرحوم استاد سعادت پرور هیچ اثر مستقلِّ تحقیقی نوشته و منتشر نشده است. آثاری که در خصوص ایشان به چاپ رسیده، یا خلاصه ها و گزیده هایی از بیانات و نوشته های ایشان است یا پژوهش هایی است موردی ناظر به کتابها و آثار ایشان. اما همچنان سؤالات و مسائل مهم و آموزنده ای در میان است که سند مکتوب و معتبری درباره آن در دست نیست؛ سلوک و روش ایشان در مراوده با شاگردان چگونه بوده است؟ خود ایشان چه سیر و روندی را طی نموده اند؟ و مواضع ایشان در خصوص مسائل مختلف سیاسی و اجتماعی چه بوده است؟
نزدیکترین کسانی که می توانستند روایتگر شخصیت استاد سعادت پرور باشند، همان کسانی بودند که می توانستند سازندگان این منبع دسته اول گردند. این نزدیکترین افراد کسانی نبودند مگر شاگردان و اطرافیان ایشان. در همان سال رحلت مرحوم استاد سعادت پرور (سال 1383) مصاحبه هایی با برخی شاگردان ایشان انجام شده بود.
بعد از مروری بر فیلمها معلوم شد که مایه خوبی برای شناخت شخصیت و کار مرحوم آیت الله پهلوانی در دل این مصاحبات نهفته است. برای آغاز این کار و ترتیب دادن منبع و ادبیاتی دسته اول مناسب بود تا متن همین مصاحبات به عنوان اسنادی تاریخی منتشر شوند. کتاب پیش رو متن همان مصاحبات شفاهی است. بنابراین این کتاب، اثری پژوهشی و دسته دوم نیست، بلکه تلاشی است برای ایجاد منبعی دسته اول با ارجاع به کسانی که بدون واسطه محضر آن مربی الهی را درک نموده بودند و بعضا از سوی ایشان مفتخر به تأییداتی شده بودند. اگر بخواهیم در میان فرمهای رایج نگارشی، نامی بر فرم حاضر در این کتاب بگذاریم، «تاریخ شفاهی» میتواند توصیف مناسبی باشد.

  • خصوصیات
    • نویسنده (نویسندگان): محقق: حمیدرضا میررکنی بنادکی

    • ناشر: فیض فرزان

    • سال انتشار: 1401

    • تیراژ: 1000

    • قطع: پالتویی|

    • نوع جلد: شومیز|

    • مناسب برای گروه سنی: بزرگسال|

    • وزن بسته (تقریبی):0

ارسال رایگان

برای سفارشات بالای ۱۰۰,۰۰۰ تومان

۱,۶۰۰,۰۰۰
خرید آنلاین
یاد استاد - مروری بر سیره علمی و عملی استاد آیت‌الله حاج شیخ علی سعادت‌پرور(ره) از زبان شاگردان و مصاحبان

فایل نمونه کتاب:


فایل نمونه کتاب

شخصیت استاد سعادتپرور از جهات مختلفی واجد موقعیتی خاصّ و تماشایی و آموختنی است؛ اولا ایشان با معلمان مختلفی محشور بوده و تجربیات تربیتی و علمی گونهگونی بهدست آوردهاند؛ مکتب درسی و تربیتی مرحوم شیخ محمدحسین زاهد که یکی از مربیان الهی و بزرگِ «مکتب تهران» بودند، فرصتی ارزنده برای هر تلمیذی بود که نصیب ایشان هم شده بود. انس با مرحوم شیخ علیاکبر برهان نصیب بزرگ دیگری بوده است که در سنین کودکی و نوجوانی به ایشان رسیده بود. بعد از درک محضر این دو استاد بزرگ، ورود به مدرسه حجتیه قم و حشر و نشر با برخی شاگردان اخلاقی مرحوم میرزا جوادآقا ملکی تبریزی تجربه موثّر دیگری است که ایشان خود در کتاب «پاسداران حریم عشق» از آن یاد کردهاند. همه اینها گویی مقدمهای است که شخصیت علمی و سلوکی مرحوم استاد پهلوانی نقشی شایسته بندد تا ایشان برای درک محضر وحید دهر مرحوم علامه طباطبایی(ره) آماده شوند. علامه طباطبایی(ره) البته یک استاد در میان سایر اساتید نبودهاند؛ بلکه ایشان را باید عصاره و زبده تمام سنتهای پیشین اسلامی اعم از سنت حکما، متکلمین، فقهای اصولی و محدثین شیعه قلمداد کرد. اما اسّ و اساس کار علمی و تربیتی علامه طباطبایی را آموزههای توحیدی مکتب ملاحسینقلی همدانی تشکیل میداد، که از استادی بزرگ چون سیدعلی قاضی طباطبایی به ایشان به ارث رسیده بود. مرحوم استاد شیخ علی پهلوانی -که هنوز به لقب سعادتپرور ملقب نگشته بود- تکمیل مراتب تهذیب و توحید را تحت اشراف چنین استادی پی گرفته بود. این آشنایی علمی و تربیتی نقطه عطفی است که زندگی استاد را دگرگون میکند و مسیر آینده زندگی ایشان را تعیین مینماید.